10. tammikuuta 2019

koulun alku ja asiakashankinta

Koulu alkoi työssäoppimisen ja joululoman jälkeen.
Ihana palata "koulunpenkille" oppimaan uusia asioita ja näkemään tietysti koulukavereita.

Meidät jaettiin uusii tiimeihin ja tämä alkuvuosi opiskellaankin osan kakkosluokkalaisten kanssa. Osa porukasta meni valokuvaukseen ja minulla taas alkaa graafisensuunnittelun jakso ja näyttö.
Ryhmässäni ovat luokkalaiseni Elsa ja kakkosluokkalainen Maria. Aloitimme kalenterin teolla ja Elsalle teimme "sanakirjan" jotta hän oppisi suomenkieltä paremmin :)Tehtäväksi saimme hankkia asikakkaan ,jolle teemme  graafistasuunnittelua (logo,juliste,käyntikortti yms.) Emme tienneet mistä asiakkaita voisi alkaa hankkimaan ja saimmekin Jorilta apua tähän ongelmaan kysymällä mahdollisia asiakkaita naisyrittäjät Facebook ryhmästä.
Otin yhteyttä naisyrittäjät ryhmään ja saimmekin tiimimme kanssa paljon yhteydenottoja.
Sopivien asikkaiden löydyttyä, otimme heihin yhteyttä ja aloimme tekemään luonnoksia ja pinterest-tauluja.Valitsimme harjoitustyöksi Tiia Savolainen os Appelgrenin Kakkuneito firman, jolle hän halusi logon.Tässä hänen instagram sivut. Hän laittoi muutamia toiveita ja kuvia, mutta antoi myös vapaatkädet suunnittelussa.
Aloimme luonnostelemaan paperille logohahmotelmia.

Logossa on tärkeää ottaa huomioon nämä asiat :

  • Fontti
  • Väri
  • Yksinkertainenilme (koon vaihtelu)
  • toimii erikokoisena
  • suoja-alue
  • toimii mustavalkoisena
  • Tunnistettava
Näiltä sivuilta saa oppeja: Porvoon graafinen ohjeistus ja Pori.

Perjaintaipäivä on etäpäivä, jolloin Turkulaiset Essi ja Vilja suuntaavat kahvilaan tekemään pecha kucha powerpoint esitystä tiistai 15.1 varten, joka käsittelee kiltakoulua ja myös Jolalta saatua etätehtävää.Ensiviikon tavoitteena on muistella illustraattorin käyttöä ja lähteä tekemään logoa. Asiakkaalle lähetetään 6 luonnosta (jokainen tiimin jäsen tekee kaksi) joista hän saa valita 3 mieleistään ja näihin tehdään muutoksia (jos hän haluaa). Näistä hän saa valita itselleen mieluisimman ja tämä lähetetään sähköpostilla oikeassa muodossa hänelle.

-Essi