24. syyskuuta 2018

Helsinki päivä visualistin silmin Helsinki päivä. Tänään meillä oli erilainen koulupäivä ja lähdimme 8.15 koulunpihalta bussilla Helsinkiin. Tehtäväksi saimme listan paikkoja, joissa tarvitsi käydä valokuvailemassa näyteikkunoita,esillepanoja, ikkunateippauksia jne. Paikkoja oli paljon, ja valitettavasti aika ei ihan riittänyt jokaisen kiertämiseen.


Ensimmäiseksi kävimme Marimekolla, jossa esillepanot olivat selkeät. Ryhmitystä ja rytmitystä näkyi esillelaitto pöydissä paljon. Tuotteet olivat kauniisti esillä ja yleisilme oli siisti ja ilmava.


Stockmannin sisustuspuoli oli seuraavaksi listalla.


Arabian tuotteet olivat kauniisti väreittän aseteltu. Värimaailma vaikuttaa ratkaisevasti ilmeeseen. Tässä teemana sini-valkoinen. Lexintonilla tuli syksyn värit kauniisti esille. Tässä esillepanossa on käytetty lähivärejä, ne sointuvat kauniisti yhteen tekien tälle pöydälle yhtenäisen ilmeen.
Tässä esillepanossa näkyy jälleen rytmitys ja ryhmitys. Lämpimät ja kylmät sävyt esiintyvät hyllyssä tekien siitä harmoonisen kokonaisuuden.
Minna Parikalla oli maagiset ikkunateippaukset, pakkohan ne oli kuvata! Tässä näyteikkunassa mallinukke kertoo todellakin "tarinaa" hämyisessä "pilvikuplassa" Wau! Minna Parikan liikettä vastapäätä sijaitseva Superdry:n vaateliikkeen kävimme tsekkaamassa opettajien suosituksesta. Tässä liikkeessä oli todella korkeat esillelaittopinot, mutta se ei haitannut vaan antoi ryhdikkään ilmeen. Näissä oli käytetty kylmiä ja lämpimiä sävyjä keskenään.
Sisustusliike Nougat, Bulevardi 11. Tunnelmallinen, kaunis ja pieni liike. Esillelaitot oli osittain kesken, kuormanpurun vuoksi.


Kauniste liike Fredrikinkadulla, on maanantaisin suljettu. Sain kuitenkin kuvat ikkunateippauksista.
Minimalistinen ja selkeä.


Näissä liikkeissä myös kävimme :
Zarro, My o My, Day, Iittala ja Vepsäläinen.

Day


Iittala

Päivä meni erittäin nopeasti, muutaman tunnin olisi pystynyt helposti vielä kiertelemään ja katselemaan.Kuitenkin Klo 14 bussi Starttasi kohti koulua ja tämän jälkeen autoni kohti Turkua.
Mukava päivä jälleen!

<3 Essi